De wittestokkenprocessie van Echternach

Gepubliceerd op 13 december 2018 om 14:33

Binnenkort geef ik een feestje.    Maar ik moet nog even wachten.

Geduld was een beperking van mij voor ik er andere kreeg.  Eentje van vele, maar toch een precaire.

Laat nu net mijn wittestok-aanvraag één van de zaken zijn waarvoor ik mijzelf een klein cursusje geduld en zelfbeheersing heb gegeven.

Deze zelfcursus die ik mijzelf gaf– waarvan het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) en het multidisciplinair team van mijn mutualiteit zich niet bewust zijn – was er kort samengevat op gericht:

‘Inzicht in zelfbeheersing te verbeteren, controle over emoties te verkrijgen en het gevoel van innerlijke rust te verhogen’.  Voila.  Zelf verzonnen en gratis.

   

Mijn status in mijn online dossier is dus veranderd.  Ik beheers mijzelf én controleer mijn emoties terwijl ik lees dat sinds 07/12/2018  mijn status op ‘Beslissing in voorbereiding’  is gekomen.

Op 20 april 2018 werd mijn dossier opgestart door de mutualiteit.  In juli kwam het terecht bij het VAPH.  En nu.  We zijn er bijna.  Het feest kan bijna beginnen.  De beslissing is in voorbereiding. Na 8 maanden. Hoera.

 

Cadeautjes zijn niet nodig.   Hoewel.  Ik laat het nog weten als mijn status op ‘goedgekeurd’ of iets dergelijks komt en het feest kan losbarsten.   Ik oefen nu al op een polka met mijn witte stok om het feest een extra tintje te geven.   Breng gerust een eigen witte stok mee, dan dansen we samen.  Het wordt de moeite.


«   »