Vooruitziend Herentals

Gepubliceerd op 10 september 2018 om 14:05

Op 6 juni stuurde ik een mailtje naar blacksalmonella@hotmail.com.

Ik twijfelde of ik juist zat.  Ik vond het mailadres op kerknet.be, als mailadres (of alias?) van de parochie Sint Bavo ðŸ˜Š. 
De Brailleliga – jawel, Juf greet – gaf me de opdracht de kerksleutel te bemachtigen voor mijn eerste stoklessen.

De kerk was de perfecte locatie om te starten met het échte werk.  Rollen met die stok!  En luisteren naar die echo. 
Een vleermuis, dat moest ik stilaan worden.  

En ik kreeg een antwoord van Blacksalmonella.  De kerk was bereid om haar deuren te openen, en een zeer vriendelijke dorpsgenoot kwam enkele keren langs met de sleutel.

Daarna kwam de volgende opdracht.  “Zoek een openbare locatie met een trap”.  Mijn eigen trap kende ik te goed en telde niet, ondanks aandringen.  Juf Greet wist goed wat ze wou.

In Noorderwijk city zijn niet veel openbare gebouwen, maar vlak bij mijn deur is een Dorpshuis, inclusief moderne bibliotheek.  Met beperkte openingsuren weliswaar, die niet compatibel waren met de geplande lesuren van juf Greet.  Sneu.

Enkele maanden geleden botste ik toevallig op schepen A-M H. uit Herentals.  We spraken een 15-tal minuten, over luchtige dingen.  Niets speciaals. 

Maar soit, ik had dus toegang nodig.  En ik kende niemand die dat kon organiseren.  Behalve die dame/schepen misschien van die toevallige ontmoeting?  Ik stuurde haar dus een mailtje.  Kon iemand even de deur van de bibliotheek komen openen?   Die trap is perfect.  Please? 

Het bijkomend argument dat ik kon beloven geen boeken te stelen omwille van het gebrek aan grote-letter-boeken hield ik nog even achter de hand.
Een half uur later werd een vervelend gesprek dat ik toen had met een even vervelende maatschappelijk assistente bij mij thuis onderbroken door een bericht van de schepen in kwestie. 

Tuurlijk kon dat.  Uiteraard. 
Er zou weliswaar niemand komen.  Ik kreeg gewoon de code.  Vertrouwen.  Ik mocht gewoon gaan oefenen.  Trappen op en af, zoveel ik wou.  Zet het alarm samen met Juf Greet maar af en nadien terug op.  Instructies werden door de administratie dezelfde dag nog gemaild.

Knap.  Snel.  Zonder dat de schepen in kwestie mij eigenlijk kende.  Zonder dat ik iets terug moest doen.


Bovendien: blind worden kan je beter doen in Herentals.  Of in Noorderwijk.  Of in Morkhoven.  Het stikt hier van de blindennoppen en blindengroeven op de grond.  Bijna elke kruispunt in onze stad is voorzien voor slechtzienden.   Vooruitziende stad dus.


Daarom: een welgemeende dankjewel.   Ook aan Blacksalmonella trouwens.

 


«   »