Mevrouwtje doet haar best in UZ Leuven

Gepubliceerd op 23 februari 2018 om 00:00

Beste professoren, beste artsen in opleiding, beste assistenten,

Het is heel vreemd om bij het afleggen van de gezichtstest (je weet wel, de letters aan de andere kant van de muur) te horen 'doe je best eens' (?)

-> tot 2 maal toe zelfs?  En één keer zelfs gevolgd door het woord 'mevrouwtje'.  Ik ben geen mevrouwtje. 

 

Ik wou gewoon weg.  En ik had nog liever dat men eerst mijn dossier had gelezen en had gezien dat ik zo goed als blind was aan dat oog. Ik zou echt waar heel erg mijn best doen als ik daardoor beter kon zien hoor, mijnheertje (als we zo gaan beginnen).

 

Soit.  Na 4 assistenten (die telkens opnieuw vragen wat het probleem is, wat vreemd is als je op enkele weken tijd blind aan het worden bent.  Ik vraag het me ook af, ik heb er alleen niet voor gestudeerd) kom ik bij een professor, die er een andere bijhaalt.  Die komt er in .... haar WINTERJAS bij zitten(?) en kijkt dus in mijn ogen met haar winterjas aan (?).

Terugkomen in de zomer.  Tegen dan is de winter voorbij.  

 

Soit, wat ik eigenlijk gewoon wou zeggen: die 'doe je best eens' is niet zo fijn. En stimuleert niet echt.  En die winterjas is vreemd, zeker omdat er heel veel dons rond de kap hing en die kap dicht rond de microscoop hing die vlak rond mijn ogen hing.

En ik ben vies van dons in mijn ogen.

En ik ben ook geen mevrouwtje.

Maar soit.  Exit Leuven dus.


 »